Tábori élmények

Mit is mondhatnék? Ez a 4 nap Szárszón olyan volt, mintha egy másik bolygón lettem volna. Ott mindenki azért volt ott, amiért én: keresni az Istennel a közösséget és nagyon remek dolog, hogy ezt sokadmagammal tehettem meg!                   
            

Csoportkép

 
Sok mindent mesélhetnék a Balatonról, ami csodálatos, mint mindig, párás levegőjéről, ami egyszerre élénkít és mégis éjjel úgy alszol tőle, mint a tej. A finomságokról, amikkel elkápráztattak minket, gondoskodva mindenki olykor különleges igényéről. Buzgón kanalaztuk a legforróbb levest is, hiszen az egész konferencia központ klimatizált. Volt hova menekülni a rekkenő hőség elől. De aztán jött az enyhülést hozó vihar és a didergő strandolókat leszámítva, mindenki élvezettel sétált a hűvös éjszakában. Így jó volt kiülni este a padra, hallgatni a muzsikát, a gyerekek visongását, élettörténeteket...és azok a sütik...
 

Bővebben...

Gyülekezeti családi hétvége - Balatonszárszó

 

Évek óta minden nyáron részt veszünk a gyülekezet részére szervezett családi hétvégén. Több hónapos szervezés és előkészítés után, ami a szervezőknek jelentett komoly munkát, 24-én pénteken indultunk Balatonszárszóra.Gitározás

A nagy melegben szerencsésen megérkeztünk a Református Egyház Soli Deo Gloria üdülőjébe. Mivel elég korán érkeztünk nem lehetett rögtön elfoglalni a szobákat, mit is tehettünk volna, mint legkisebb unokánk és sok más gyermek örömére kimentünk a szárszói strandra. Ki gyalogosan, ki autóval. Egy óriási fa árnyékában a családok letáboroztak és mindjárt megkóstoltuk egymás sütijét és gyümölcseit, amikkel kölcsönösen kínálgattuk egymást.
Délután öt óráig a fürdés volt a legnépszerűbb elfoglaltság.
Majd bementünk a szállóba és elfoglaltuk a szobákat.

Bővebben...

Balatonszárszó 2015

Izgalommal és kíváncsisággal vártam a rám bízott kamaszcsoportot, mivel korábban nem ismertem őket. Csapatépítő, ismerkedő játékkal kezdtük a bemutatkozást. (A létszám ideális volt, kevesebben voltak, mint egy átlagos osztályban. Nyitottak, és barátságosak voltak a gyerekek egymással és velem szemben is.)

 

Bővebben...