Csoportfoglalkozás

Az újszövetségi példázatok mondandóját igyekeztem élményszerű, befogadható módon megismertetni a gyerekekkel. Arra törekedtem, hogy ne csak a történetiség szintjén értsék meg, hanem annak lelki, hívő emberre vonatkozó parancsolatát is megértsék. Moderátorként azt próbáltam elérni, hogy ők beszéljenek, mondják ki meglátásaikat. Az én szerepem csak az volt, hogy mederben tartsam a beszélgetéseket. (Úgy éreztem ez sikerült is.)

A példázatokat drámapedagógiai módszerekkel próbáltam közérthetőbbé tenni.(Bátrabb, vállalkozóbb gyerekekkel eljátszottuk a királyi menyegzőt.) Mindig megtapasztalom azt, hogy bár a gyerekek figyelme csapongónak tűnik, mégis rengeteg mindent megjegyeznek a látottakból, hallottakból. Mikor játékos, rejtvényszerű feladatokkal mértük le, hogy ki mit értett meg a történetekből, jó eredmények születtek. 

Miután a feladatokat feldolgoztuk, megbeszéltük, játszottunk. Ha az idő engedte a szabadban, esősebb napokon a teremben. A fogalakozások ezen része is mindig jó hangulatban telt el. 

 

Tovább a táborban készült képekhez...