Az elmúlt 30 évről...

1932 óta a gyülekezet tulajdonában volt egy kétszoba-konyhás ház a Petőfi utcában. Ehhez a házhoz 1951-ben új lelkészlakást épített a gyülekezet, és a régiből istentiszteleti helyiséget alakított ki, amely évtizedekig szolgálta a református gyülekezet közösségi életét.

 

Az imaház azonban egy idő után szűkösnek bizonyult, és 1978 táján felmerült – meg kell jegyeznünk, nem először - egy templom építésének az igénye. Daróczy Katalin és Bátori Sigray Pál földbirtokosok után Kassai Sándor tiszteletes úr is megkezdte a sokszor reménytelennek tűnő küzdelmet – ez esetben a párt és a város vezetőivel szemben. 

Bővebben...

Templomunk idén 30 éves

 

November 15-én adtunk hálát az elmúlt 30 évért. 

Rövid összefoglaló olvasásához kattinson ide.

 

 

 

 

Egyházközségünk múltja

Az egyházközség 1907. június 2-án alakult meg. Ekkor hívta össze közgyűlésre Bátori Sigray Pál földbirtokos Dunapentelén a községben élő reformátusokat, akiknek száma a környező pusztákkal együtt több mint 120.

Még ez év őszén a miniszter, a hívek kérésére egy református vallású tanítót nevez ki, aki a vallásoktatás teendőit elvégzi. Ez a kinevezés folyamatosan tart 1942-ig. Az utolsó tanító 1950-ig végzi egyházi teendőit. 

Bővebben...